Κύκλοι Πρακτικών Εφαρμογών

Ελεύθερη είσοδος για όλους τους ενδιαφερόμενους που θάθελαν να βιώσουν μία μικρή εμπειρία του χώρου, των μαθημάτων και των συγκεκριμένων συστημάτων


Παρουσιάσεις (είσοδος ελεύθερη)

Δυναμική Γιόγκα-Ατμοϋγροποίηση


Είναι ένα σύστημα δυναμικής άσκησης που στηρίζεται στην αρχέγονη γνώση της γιόγκα το οποίο ενεργοποιεί την εσωτερική δύναμη της φωτιάς που υπάρχει στο σώμα και των αέρηδων, ώστε να διασπαστούν τα λιποκύτταρα και να αποτοξινωθεί ο  οργανισμός. Χαρίζει μεγάλη ευλυγισία,  σφριγηλότατα και σύσφιξη  στο σώμα
Ολοκληρώνοντας κάθε συνεδρία αισθάνεται ο ενδιαφερόμενος μεγάλη ανανέωση, σφρίγος, διαύγεια νοητική και ηρεμία στο νευρικό του σύστημα. Διαπιστώνεται σε κάθε συνεδρία πως υπάρχει απώλεια βάρους μεταξύ 350γρ-550γρ.     

Κουνταλίνι Γιόγκα


Η Κουνταλίνι Γιόγκα είναι ένα αρχέγονο επιστημονικό σύστημα πρακτικών εφαρμογών που εξειδικεύεται στην εναρμόνιση και σταδιακή ανάπτυξη των συχνοτήτων των δονήσεων των ενεργειακών μας σωμάτων ενεργοποιώντας το εσωτερικό πύρ, δηλαδή την εσωτερική μας φωτιά που εδράζεται κυρίως στο ηλιακό πλέγμα και στο ξύπνημα σταδιακά της αποθηκευμένης ενέργειας που φέρουμε στο κοκκυγικό πλέγμα και ονομάζεται στα σανκριτικά, κουνταλίνι. Γι αυτόν τον λόγο θεωρείται και μία από τις εσωτερικές Γιόγκα διότι επιδρά κυρίως στην εσωτερική δομή του οργανισμού και επιφέρει  τέλεια λειτουργία όλων των συστημάτων του, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει όλα τα ενεργειακά σώματα και υποσώματα.    
Εξισορροπεί τα κέντρα δύναμης–τσάκρα που αντιστοιχούν στο φυσικό μας σώμα με τους ενδοκρινείς αδένες χαρίζοντας στους ασκούμενους ορμονική αρμονία και τέλεια υγεία. 


Ανανεώνει, αποτοξινώνει, δυναμώνει το φυσικό μας σώμα, αποφορτίζει το συναισθηματικό μας κόσμο και  εξαγνίζει τον νου δημιουργώντας πιο λεπτοφυείς δονήσεις αντίληψης, πρόσληψης, επεξεργασίας των εντυπώσεων που μεταφέρονται στον νου μέσω των 5 αισθήσεων.      

Πρόγραμμα Κύκλων Σεμιναρίων

 Γιόγκα για αρχάριους

Εισαγωγή στην ολοκληρωμένη γιόγκικη αναπνοή

Ασκήσεις-άσανας ειδικά προσαρμοσμένες στην φυσική κατάσταση εκάστοτε ασκούμενου για εναρμόνιση του μυοσκελετικού συστήματος
χαλάρωση-relaxation για αποτοξίνωση του νευρικού συστήματος και συναισθηματικών φορτίσεωνΤμήματα

 κάθε Πέμπτη

17.30 - 18.45


     
Κρίγια Γιόγκα:

Ειδικές  ασκήσεις ρυθμικής αναπνοής που ανανεώνουν τα  πρανικά ρεύματα (ενέργεια) του οργανισμού. Ασκήσεις σωματικές (άζανας) που επαναφέρουν το νευρικό και μυοσκελετικό σύστημα του σώματος στην τέλεια φυσική του κατάσταση. Νοητικές Ασκήσεις Συγκέντρωσης και Σύγκρισης, οι οποίες απελευθερώνουν από έξεις, φοβίες, ανασφάλειες και  τραυματικά συναισθήματα. Άσκηση Χαλάρωση που απαλλάσσει τον άνθρωπο από νοητικές και συναισθηματικές εντάσεις, προσφέροντας  αποτοξίνωση στο σώμα  και ηρεμία  στον νου.


Τμήματα

Δευτέρα - Τετάρτη  
10.00 - 11.30
Δευτέρα – Τετάρτη 
18.30 -  20.00
Κουνταλίνι Γιόγκα:

Εξισορροπεί τα κέντρα δύναμης–τσάκρα που αντιστοιχούν στο φυσικό μας σώμα με τους ενδοκρινείς αδένες χαρίζοντας στους ασκούμενους ορμονική αρμονία και τέλεια υγεία. Ενδυναμώνει ιδιαίτερα τις συχνότητες των δονήσεων στα ενεργειακά μας σώματα. Ανανεώνει, αποτοξινώνει, δυναμώνει το φυσικό μας σώμα, αποφορτίζει το συναισθηματικό μας κόσμο και  εξαγνίζει τον νου δημιουργώντας πιο λεπτοφυείς δονήσεις αντίληψης, πρόσληψης, επεξεργασίας των εντυπώσεων που μεταφέρονται στον νου μέσω των 5 αισθήσεων.     
Τμήματα

κάθε Τρίτη 19.00-20.15


 Παιδική Γιόγκα:

Χαρίζει στις παιδικές ηλικίες  την δυνατότητα να αναπτύξουν την ζωτική τους ενέργεια, την συγκέντρωση, την  ομαδικότητα  την δημιουργικότητα μέσα από  τεχνικές άσκησης, παιχνιδιού, παραμυθιού, σύγκρισης, συγκέντρωσης και χαλάρωσης. 


Τμήματα

Δευτέρα – Τετάρτη   
17.30 -18.30Δυναμική Γιόγκα (Ατμοϋγροποίηση):

Σύστημα εναλλακτικού αδυνατίσματος και σύσφιξης βασισμένο στις αρχέγονες γνώσεις της Γιόγκα. Ενεργοποιεί την εσωτερική φωτιά και τα βαγιού-αέρηδες του σώματος με αποτέλεσμα να διασπά γρήγορα και να λιώνει τα λιποκύταρα .   Είναι συνδυασμός τεχνικής αναπνοής και δυναμικής σωματικής άσκησης που επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα αδυνατίσματος, αποτοξίνωσης, σύσφιξης, ευεξίας και αναζωογόνησης.


Τμήματα

Τρίτη – Πέμπτη
17.00 – 18.30


 Κύκλος ΔιαλογισμούΒοηθάει στην πλήρη ανανέωση της κυτταρικής μας δομής και ιδιαίτερα του εγκεφάλου
Εξισορροπεί όλες τις λειτουργίες του νευρικού συστήματος προσφέροντας γαλήνη, έμπνευση, ευθυκρισία, ηρεμία και διάκριση .
Αποφορτίζει το είναι μας από κάθε συναισθηματική φόρτιση κι επαναφέρει την ψυχική και σωματική αρμονία.
Ο ασκούμενος στον διαλογισμό, εκτός από την πληθώρα των σωματικών και συναισθηματικών οφελειών που καρπούται, του δίνεται η σημαντική δυνατότητα της σταδιακής ανάπτυξης της συνειδητότητας του και της επίγνωσης του

Τμήματα

Πέμπτη 
19.00 - 21.00
Κύκλος Εσωτερικής Θεραπευτικής


Η εσωτερική θεραπευτική είναι μια γνώση που εκπορεύεται από τα βάθη των αιώνων. Δίχως να στρέφεται ενάντια στην κλασσική ιατρική, ακολουθεί διαφορετική προσέγγιση πρόληψης και θεραπείας. Αποβλέπει πάντα στην αρμονία και ισορροπία των δυνάμεων και των στοιχείων του σώματος αλλά κυρίως στη συνεργασία της ψυχής με την συνείδηση (νου).
Ενδιαφέρεται να αναγνωρίσει και να εξαλείψει τα αίτια της ασθένειας. Συνειδητοποιεί κάθε ενδιαφερόμενος πως ο άνθρωπος είναι μια μικρογραφία του σύμπαντος αλλά και των νόμων που το διέπουν. Διδάσκονται οι Ακόλουθες μέθοδοι:

 ν  Δυσαρμονικές, ανεπαρκείς λειτουργίες  των κέντρων    δύναμης και πως   επιτυγχάνεται η εναρμόνισή τους .
v    Μετάγγιση δυναμοενέργειας
v    Θεραπευτικός διαλογισμός
v    ‘Υπνωση με Θεραπευτικές υποβολές
v    Πράναγιάμα-έλεγχος της ζωτικής ενέργειας σώματος
v    Η ψυχολογία των κέντρων δύναμης
v    Μαγνητοθεραπεία – Polarity
v    Αγιουρβεδικό Μασάζ
v    Αρχαία Ελληνική Μάλαξη-Χειροπλαστική
v    Μικτό σύστημα Νικολάου Α. Μαργιωρή
v    Δακτυλοπίεση-Shiatsu
v    Δακτυλοκτύπηση-Τ.Α.Τ.
v    Κινέζικη Ιατρική-Μεσημβρινοί