Αρχική Σελίδα


 Ομακοείο Παλαιού Φαλήρου
Κέντρο Εσωτερικής Φιλοσοφίας
Γιόγκα - Διαλογισμού
Ολιστικής Θεραπευτικής Προσφέρει στον σημερινό άνθρωπο ένα ασφαλές σύστημα εσωτερικής καλλιέργειας και πνευματικής ανάπτυξης, το οποίο ενώνει όλες τις παρακαταθήκες που  παρέδωσαν οι μεγαλύτεροι πνευματικού ταγοί της ανθρωπότητας.. Διαθέτει ένα μεγάλο θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο το οποίο οδηγεί σταδιακά τον ασκούμενο στην  σωματική,  συναισθηματική,  νοητική και  πνευματική εξισορρόπηση.

Κύκλοι θεωρητικών μαθημάτων

Τα μαθήματα της Εσωτερικής Φιλοσοφίας, της Εσωτερικής Μύησης, της Εσωτερικής Θεραπευτικής, του Διαλογισμού, της Εσωτερικής Αστρολογίας και του Ορθοψυχισμού,   βασίζονται στην διδασκαλία του Πνευματικού Διδασκάλου και Μύστη Νικολάου. Α. Μαργιωρή,  και προσφέρουν την δυνατότητα στον κάθε ενδιαφερόμενο να διευρύνει την κατανόησή του  σε  υπαρξιακά ζητήματα αφ’ ενός και  προετοιμάζουν την σύνδεση του νου με την υπερσυνειδητή του λειτουργία  αφ' ετέρου.

Κύκλοι πρακτικών μαθημάτων Γιόγκα

Η Γιόγκα είναι μία από τις αρχαιότερες φιλοσοφικές και πρακτικές επιστήμες του κόσμου, που έχει σαν κύριο στόχο  την  σωματική, νοητική και συναισθηματική εξισορρόπηση της ανθρώπινης ύπαρξης.. Αναπτύσσει  την υπερσυνειδητή λειτουργία του νου προσφέροντας την ένωση του ανθρώπου  με τον Ανώτερο Εαυτό. Χαρίζει υγεία, ευεξία αρμονία στο σώμα, συναισθηματική ισορροπία και ηρεμία  στον νού του ασκούμενου.Γνωριμία με τον Πνευματικό Διδάσκαλο
 Νικόλαο Α. Μαργιωρή
Ίδρυσε το Ομακοείο Αθηνών το 1976
Ο Πνευματικός Διδάσκαλος και Μύστης Νικόλαος Α. Μαργιωρής, γεννήθηκε στην Σάμο το 1913. Στην συνέχεια η οικογένεια μετοίκισε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Από πολύ μικρή ηλικία εκδήλωσε την μεταφυσική του ανησυχία. Σε ηλικία 13 ετών είχε την πρώτη του εμπειρία φώτισης –σαμάντι.
Η μυστικιστική του φύση όμως δεν είχε φτάσει στην ολοκλήρωσή της, γι’ αυτό τον λόγο πήγε στην Ινδία όπου μυήθηκε στα συστήματα της Γιόγκα και στα Μυστήρια της Ανατολικής Φιλοσοφίας. Επιστρέφοντας στην Αλεξάνδρεια άρχισε να διδάσκει σε πνευματικούς κύκλους της πόλης. Το 1958 εγκατέλειψε την Αίγυπτο και ήρθε στην Αθήνα .Το 1972 ίδρυσε το σωματείο ‘Ευσεβείς Προσκυνητές του Ακτίστου Φωτός, ο Άγιος Πατάπιος» και το 1976 το πνευματικό σχολείο του «Ομακοείο Αθηνών», Σχολή Μεταφυσικής Φιλοσοφίας και Γιόγκα. Επίσης το 1970 ξεκίνησε το συγγραφικό του έργο.
Με έκπληξη αναρωτιέται κανείς ποια είναι άραγε αυτή η προσωπικότητα που ψηφίστηκε στην εξηκοστή θέση μέσα στους εκατό σημαντικότερους ‘Ελληνες όλων των εποχών!
Και όμως για τις 44.000 ψυχές που τον ψηφίσαμε είναι το σημαντικότερο άτομο που γνωρίσαμε στην ζωή μας….
Είτε μέσα από το συγγραφικό του έργο ή δια ζώσης…
Όσο κι αν φαίνεται υπερβολικό, λειτούργησε τόσο καταλυτικά η παρουσία του στην μεταμόρφωση της ζωής μας, ώστε μέσα από τους οφθαλμούς μας φάνταζε ωσάν ο νέος Πυθαγόρας, ο νέος Ορφέας, ο νέος Πλάτωνας, ο νέος Σωκράτης, ο νέος Πλούταρχος, ο νέος Αναξαγόρας, της σύγχρονης Ελλάδας.
Ενώ στο παρελθόν η Θεία Πρόνοια ευλόγησε επανειλημμένα αυτόν τον τόπο, με το να φιλοξενήσει στα σπλάχνα της, το πνευματικό εύρος παρόμοιων οντοτήτων, ύψιστου βεληνεκούς, που για αιώνες εμπνέουν την ανθρωπότητα στα βήματά της προς την πνευματική, την πολιτισμική και επιστημονική της εξέλιξη, εμείς βλέπουμε να μαστίζει τον τόπο μας αυτήν την εποχή, πνευματική πενία!
Είμαστε άραγε καταδικασμένοι πλέον σαν λαός να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στη μισαλλοδοξία, στην αντιπαλότητα, στον ανταγωνισμό, στην ανaξιοπιστία και στην αφάνεια;
Τι είναι αυτό που μας κάνει να πιστεύουμε πως οπουδήποτε στον πλανήτη είναι δυνατόν να ενσαρκωθεί πλέον μία μεγάλη πνευματική μορφή που θα προσφέρει τη νέα πνευματική σπορά της σε όλη την ανθρωπότητα, αρκεί να φοράει σαρίκι στο κεφάλι ή να έχει κατέβει από την κορφή ενός βουνού επιστρεφόμενη από μακρά περίοδο αναχωρητισμού και προπαντός να μην ομιλεί την Ελληνική γλώσσα;
Δεν διακατέχομαι από πνεύμα εθνικιστικό αλλά από το πνεύμα της αλήθειας.
Από την στιγμή που εκριζώνεται από ένα λαό η πολιτισμική και πνευματική του κληρονομιά, όταν εκριζωθεί μέσα από το σύστημα παιδείας, η ανάπτυξη των ιδεών, η φιλοσοφία, το ήθος, η αγωγή, καλλιέργεια των αρετών και η ανάπτυξη της κρίσης, τότε επέρχεται ο νοητικός και πνευματικός ακρωτηριασμός, επιφέροντας του πλέον, ψυχικό μαρασμό και αίσθηση εγκατάλειψης
Αυτόν τον νοητικό μαρασμό και την πνευματική εγκατάλειψη ήρθε να αποκαταστήσει ο Έλληνας Μυσταγωγός, Νικόλαος Α. Μαργιωρής, απευθυνόμενος σε εκείνους που ενδιαφέρονται μέσα από το παράδειγμα της ζωής του, μέσα από το συγγραφικό του έργο, μέσα από την προφορική του Διδασκαλία, μέσα από την Μυσταγωγική του Δράση και Ιδιότητα.
Το παράδειγμα της καθημερινής του ζωής ήταν προσωπικά για μένα η σπουδαιότερη διδασκαλία που έλαβα. Αναγνώριζα παντού, στις πράξεις του, στον λόγο του, στην συμπεριφορά του, στη διδασκαλία του, την τελειότητα του μέτρου, της ισορροπίας, της αρμονίας,  της  αγάπης και της δικαιοσύνης.
Ενθάρρυνε και παρότρυνε  με κάθε τρόπο την ποιότητα της ψυχής μας και δάμαζε με δικαιοσύνη και αυστηρότητα το νοητικό μας ανικανοποίητο.
Μέτρο ανάμεσα στην Ύλη και στο Πνεύμα….Τέλεια νοητική ισορροπία!!!
Στο συγγραφικό του έργο μας έδωσε αποκαλυπτικές πληροφορίες σχετικά με την καταγωγή μας, τους προγόνους μας, του Δραβίδες, (βλέπε:Δραβίδες οι πρόγονοι των Ελλήνων)
Μας παρέδωσε τον Αποσυμβολισμό της Ελληνικής Μυθολογίας, ένα πραγματικά εξαιρετικό έργο για την κατανόηση των εννοιών των συμβόλων και των μύθων.
Το βιβλίο του Γένεση και Θάνατος των Κόσμων, θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ώς μια νέα Κοσμογονία-Οντογονία, που το μέγεθός της θα φανεί στο μέλλον.
Ο Τρισδιάστατος και Τετραδιάστατος Κόσμος, μας οδηγεί μέσα από την επιστημονική προσέγγιση, την ταύτιση της κβαντομηχανικής επιστήμης του σήμερα με τις πανάρχαιες  μεταφυσικές δοξασίες πού μεταδίδονταν (εν κρύπτω) χιλιάδες χρόνια πριν, από το στόμα του Δασκάλου στο αυτί του μαθητή, ώσπου να φθάσει η ευλογημένη στιγμή  όπου η ωρίμανση της ανθρώπινης συνειδητότητας θα μπορούσε να αντιληφθεί και να προσεγγίσει την Αλήθεια έξω από περιορισμούς και δογματισμούς…
Ένας τεράστιος όγκος βιωματικού συγγραφικού έργου (100 περίπου τίτλων βιβλίων και 100 μελετών), πάνω σε υπαρξιακούς, μυστηριακούς, θεραπευτικούς, επιστημονικούς, κοινωνικούς προβληματισμούς, είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.
Παρέδωσε επίσης έναν τεράστιο όγκο από θεωρητικές και πρακτικές   τεχνικές διδασκαλίας, για την σταδιακή κάθαρση του νού, από απωθημένα, φοβίες, έξεις, ανασφάλειες, συναισθηματικές αστάθειες και επιβλαβείς σκέψεις. Ένα σύστημα σταδιακής μετάλλαξης-μεταμόρφωσης των ενεργειακών δομών του ανθρωπίνου σώματος που έχει σαν αποτέλεσμα την σταθερή, υγιή, αρμονική, λειτουργία της μοριακής δομής του οργανισμού και την σταδιακή ανάπτυξη πνευματικής και συναισθηματικής νοημοσύνης.
Μας πήρε από το χέρι και μας ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, να γνωρίσουμε όλους τους ιστορικούς χώρους, αναλύοντάς μας κάθε φορά με λεπτομέρειες τα  δρώμενα κάθε περιοχής. Αναγέννησε μέσα μας την δύναμη του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και μας μετέδωσε τον άπειρο σεβασμό που έτρεφε για όλες εκείνες τις ηρωϊκές ψυχές της σύγχρονης ιστορίας, που προσέφεραν την ζωή τους στο βωμό της ελευθερίας για τον τόπο μας. Δεν υπήρξε περιοχή της Ελλάδας που να επισκεφθήκαμε και να μην αποτίναμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στις ψυχές εκείνες που πλήρωσαν με το αίμα τους το αντίτιμο της Ελευθερίας. Την οποία εμείς καρπούμεθα  σήμερα, μέσα στην αγνωσία μας, με τέτοια αγνωμοσύνη…..
Εμφύσησε μέσα στις καρδιές μας το ουσιαστικό νόημα της «Χρηστικής» Διδασκαλίας κάνοντας μας να συνειδητοποιήσουμε πως όλη η Διδασκαλία του Ιησού Χριστού, αφορά την ενυπάρχουσα θεότητα εντός μας. Όσο παραμένουμε προσκολλημένοι μόνο στην συντήρηση της μούμιας, δηλ. του φυσικού μας σώματος, στον ορθολογισμό και στην σπατάλη της ενέργειάς μας για την απόκτηση όλο και περισσότερων αγαθών υλικών, αδιαφορώντας για την πραγματική μας αποστολή πάνω στον πλανήτη, γινόμαστε υπηρέτες της άρνησης και άγγελοι του σκότους, ενώ καραδοκούν η αρρώστια, ο φόβος, ο πόνος και η αγωνία…..
Η φύση μας είναι Θεϊκής καταγωγής και έχει σαν αποστολή να μετουσιώσει την ύλη σε πνεύμα, βιώνοντας καθημερινή ευδαιμονία και ευλογία πάνω στον πλανήτη…    Όλο το Θείο δράμα συντελείται μέσα μας. Καθημερινά φερόμαστε τόσο μα τόσο ταπεινά στις Ψυχές μας ( Χρηστική Ουσία)….. Σταυρώνουμε και χλευάζουμε τον Χριστό μέσα μας κάθε λεπτό της ώρας...!!!
Ωσάν νέος Ιεροφάντης των Ελευσίνιων Μυστηρίων , οδήγησε τις ώριμες πνευματικά ψυχές που τον πλησίασαν με αγαθότητα στο νου και γεμάτο αγάπη στην καρδιά, εμπρός από την Πύλη των Hλυσίων Πεδίων, να θεαθούν τον Ήλιο του Μεσονυκτίου της θεότητάς τους…!
Μπόρεσαν να αντιληφθούν με τα μάτια της ψυχής τους την έννοια των μυστηρίων αλλά και να βιώσουν, μια πλήρη καταγραφή δεδομένων και πληροφοριών των αοράτων-εσωτερικών διαστάσεων.
Μέσα από αυτή την Μυσταγωγική του Ιδιότητα ενστάλαξε σταγόνα, σταγόνα μέσα στο νου μας και χάραξε με πύρινα γράμματα στις ψυχές μας την βιωματική του γνώση της μεταφυσικής φιλοσοφίας, του μυστικισμού και του αποκρυφισμού. Έλεγε πως όλη αυτή η τεράστια ομπρέλα της Εσωτερικής Γνώσης που αγκαλιάζει τα αρχαία ελληνικά μυστήρια, τα αιγυπτιακά μυστήρια, τον χριστιανικό μυστικισμό, την ινδική φιλοσοφία, την εσωτερική φιλοσοφία, την θεοσοφία, τον γνωστικισμό, την αριθμολογία, την κοσμογονία, την κβαντομηχανική επιστήμη, και τόσα άλλα που μας παρέδωσε, θα μπορέσει να δείξει  στην ανθρωπότητα το δρόμο της επιστροφής της στην Πηγή της Θείας
Ουσίας.
Μόνον ακολουθώντας ο άνθρωπος αυτή την πορεία εξέλιξης μπορεί να λυτρωθεί από τα γρανάζια της παράνοιας, του καρκίνου, της δυστυχίας και της απελπισίας.
Μας εμπιστεύθηκε πως η ευθύνη της Αλήθειας  που μας εμφύσησε, είναι φωτιά που καίει, σφυρί και αμόνι για να σφυρηλατήσει κάθε ψυχή που μας πλησιάζει ώστε να της μεταλαμπαδεύσουμε την γνώση αυτή και να  μεταμορφωθεί από σκώληκας σε χρυσαλίδα…
Για άλλη μια φορά καλείται αυτό το γένος, η φυλή η Ελληνική, για λόγους ανώτερης ίσως κατανόησης από αυτήν που διαθέτουμε, να μεταδώσει το Πνευματικό Φώς στα νέα παιδιά που έρχονται.
Αυτά τα παιδιά θα γίνουν Δάσκαλοι του μέλλοντος και θα μοιράσουν απλόχερα την δύναμη της Αγάπης και της Αλήθειας του Θεού, σε όλη την Ανθρωπότητα…
Παραθέτω πιο κάτω μία ευχή, πρόποση που έδωσε ο ίδιος ο Δάσκαλος στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία το 1986 για τον εορτασμό των 10 χρόνων από την ίδρυση του κεντρικού  Ομακοείου της Αθήνας.    
Η μαθήτριά του,
                                                                 Ελένη-Ανάντα (Ευδαιμονία)

«Εύχομαι η Θεία Πρόνοια να κρατάει πάντα ελεύθερη την ψυχή μας
Έξω από τα δεσμά της ύλης
Και να μην έρθει στο μέλλον καμία αναταραχή
 για να εμποδίσει την εξέλιξή μας.
Εύχομαι στον Μεγάλο Θεό, όπως η Ελληνική φυλή
να αναλάβει όλη την ευθύνη και την πρωτοβουλία
της δημιουργίας του Νέου Παγκόσμιου Πολιτισμού.
Ενός Πολιτισμού ο οποίος δεν θα έχει αρνητικές τεχνοκρατικές ή πολιτικές σκοπιμότητες, ούτε αντιμαχίες και αντιπαλότητες.
Η Ελληνική Φυλή για άλλη μια φορά καλείται να βοηθήσει ως τα πέρατα τον κόσμο τούτου, να βρει τον δρόμο
 της πνευματικότητάς του και της εξέλιξής του.
Η πατρίδα μας  η Ελλάδα , η ομορφιά αυτή του κόσμου όλου,
μέλλει να γίνει σκεύος του Θείου Μύρου.
Με το μύρο αυτό, πριν 2.000 χρόνια, έπλυναν οι μαθήτριες του Χριστού
τα πόδια του Δασκάλου τους εκείνη την στιγμή πριν τη Σταύρωσή του!
Ο συμβολισμός αυτός περιέχει την προφητεία του μέλλοντος….όταν
Θα έρθει η στιγμή που το Ελληνικό Πνεύμα θα ευλογήσει το Χρηστικό στοιχείο..
Την στιγμή που η Θεά της Ελευσίνας θα ξανακατάβει στην μικρούλα
Ελλάδα, με ανοιγμένα τα φτερά, όχι για να πλέξει το ακάνθινο στεφάνι
Αλλά το στεφάνι το πλεγμένο από σκίνο…
Αυτό το ευλογημένα ταπεινό φυτό θα στολίσει τα ελληνικά μυαλά…!
Για αυτή την χώρα, την Ελλάδα που προσπαθήσαμε να κρατήσουμε  ελεύθερη
Προσφέροντας την ζωή μας για την ουράνια ψυχή της
χάσαμε ευλαβικά το αίμα μας γι΄ αυτήν την ελευθερία,
γι΄ αυτήν την Δόξα, γι΄αυτήν την Φυλή και την ευημερία της….
Εύχομαι εσείς να αγωνιστείτε για να ζήσετε μέσα σ΄αυτό το Θείο Κάλλος,
Την μοναδική ικανοποίηση της ψυχής σας….!
Εύχομαι σε σας που είστε μαθητές μου, στις οικογένειές σας
Και σε όλη την Ανθρωπότητα όπως :
Ø      Να δέχεστε τα πλούσια Δώρα του Θεού,
Ø      Να οδηγείστε προς την τελειότητα,
Ø      Να νοιώστε το επίπεδο της πνευματικότητάς σας σε σημείο ώστε ,να φωτίσει την ολότητά σας……


Νάστε ευλογημένοι…..»  

Λίγα λόγια για
την Υπεύθυνη του Κέντρου
Ελένη - Ανάντα Κοσσυφίδου


Εκπαιδεύτρια Εναλλακτικών Θεραπειών και Δασκάλα της Γιόγκα. Πρόεδρος του “Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας” και εκρόσωπος του Συλλόγου στην “Κίνηση Φιλοσοφικών Ομάδων για Ελεύθερη Πνευματική Έκφραση”. Μαθήτρια του Πνευματικού Διδασκάλου και Μύστη, Νικολάου Α. Μαργιωρή. Έχοντας περπατήσει το μονοπάτι της εσωτερικής πραγμάτωσης επί 33  χρόνια, έχει βιώσει πως μέσα από τον προβολέα της Εσωτερικής Γνώσης αποκτά την δυνατότητα ο άνθρωπος να μετουσιώνει τις αρνητικές εμπειρίες της ζωής σε ευκαιρίες διεύρυνσης και υπέρβασης. Παύει να διασαλεύεται πλέον η ηρεμία και η γαλήνη του νου του οπότε ζώντας σε όποιες συνθήκες, είναι δυνατόν να βρει ο άνθρωπος  αγάπη στην  καρδιά του,  ευδαιμονία  και  πληρότητα...!